Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

Verslag onderzoek seksuele functie

l-Arginine en seksuele functie

L-Arginine is nodig voor normale spermatogenese. Meer dan 50 jaar geleden ontdekten onderzoekers dat het voeren van een arginine-deficiënt dieet voor volwassen mannen gedurende 9 dagen het aantal spermacellen met ~ 90% verminderde en het percentage niet-beweeglijk sperma ongeveer 10-voudig verhoogde. Orale toediening van 500 mg arginine-HCl per dag aan onvruchtbare mannen gedurende 6-8 weken verhoogde het aantal zaadcellen en de beweeglijkheid bij de meerderheid van de patiënten en resulteerde in succesvolle zwangerschappen.

 SEksuele functie

Er zijn maar heel weinig meldingen over de verbetering van de erectiele functie door L-Arginine-toediening. Een onderzoek door Chen et al. onthulde een significante subjectieve verbetering in seksueel functioneren bij mannen met organische erectiestoornissen (31% van de gevallen) na orale inname van 5 g L-arginine gedurende 6 weken, maar alleen als ze een verminderde NOx-excretie of -productie hadden.

Andere studies hebben aangetoond dat orale toediening van farmacologische doses van L-Arginine op lange termijn de erectiele respons verbetert bij zowel de ouder wordende rat als bij patiënten met erectiestoornissen. Klotz et al. gerapporteerd in een gecontroleerd cross-over onderzoek dat oraal L-Arginine bij 3 x 500 mg / dag niet beter was dan een placebo als eerstelijnsbehandeling voor het gemengde type impotentie.

Over het algemeen zijn studies op dit gebied schaars en leveren inconsistente resultaten op. Verdere studies, met name over langdurig gebruik van L-Arginine, zijn nodig om de groep patiënten te onderscheiden die het meest van dit supplement kunnen profiteren.

De theoretische basis van deze studies wordt geleverd door de gevestigde cruciale rol van NO van zenuwen en mogelijk endothelia in starten en handhaven van intracaverneuze drukverhoging, penisvasodilatatie en erectie van de penis die afhankelijk zijn van cyclisch GMP gesynthetiseerd met activering van oplosbare guanylylcyclase door NO in gladde spiercellen. De lustopwekkende eigenschappen van L-Arginine zijn niet adequaat onderzocht, ondanks de opvallende aanwezigheid van l-Arginine in de meeste afrodisiacum- en seksuele stimulering formules die commercieel verkrijgbaar zijn op de internationale markt.

Andere effecten van L-Arginine

Afgezien van de voordelen in de omstandigheden, is aangetoond dat L-arginine het volgende verbetert:

  • Bloedsomloop,
  • Nierfunctie
  • Immuunfunctie
  • Helpt ook om stress te verminderen. 
  • Stimuleert de afgifte van groeihormoon.
  • Evenals de afgifte van alvleesklier insuline en glucagon en hypofyse prolactine.
De antioxidant eigenschap van l-arginine is in verschillende rapporten goed gedocumenteerd. Een interessant artikel van Grasemann et al. heeft een acute en voorbijgaande verbetering van de longfunctie bij mucoviscidosepatiënten aangetoond door een enkele inhalatie van L-arginine.

Bron

  


Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.