Deze site maakt gebruik van cookies. Klik hier om de cookie verklaring te bekijken Akkoord

Stikstofmonoxide en hoge bloeddruk

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention heeft 31,3 procent van de volwassen Amerikaanse bevolking een hoge bloeddruk. Dat vertegenwoordigt bijna één op de drie volwassenen. Voeg daaraan toe dat nog eens 25 procent van de Amerikaanse volwassenen prehypertensie heeft – bloeddruk cijfers die hoger zijn dan normaal, maar nog niet in het hoge bloeddruk bereik – en u hebt meer dan de helft van de Amerikaanse volwassen populatie die door deze cardiovasculaire aandoening is getroffen.

Dit vertegenwoordigt een duizelingwekkende aantal mensenlevens en aanzienlijke financiële kosten. In 2006 werd hoge bloeddruk vermeld als de primaire of bijdragende doodsoorzaak voor 326.000 Amerikanen. De geschatte kosten in 2010 voor gezondheidszorg, medicijnen en gemiste werkdagen waren $ 76,6 miljard.

Het typische behandelingsprogramma voor de meeste mensen met hoge bloeddruk kan een combinatie zijn van voeding, lichaamsbeweging, stressmanagementtechnieken en medicatie. Voor velen die kiezen voor de medicatie route, wordt geschat dat 26 procent hun hypertensie nog steeds niet onder controle heeft. Omdat veel medicijnen ook een bijwerking hebben, kan het frustrerend zijn om je bloeddruk onder controle te krijgen.

Verbetering van het vermogen van het lichaam om stikstofoxide te produceren wordt nog zelden overwogen. Nobelprijswinnaar in de geneeskunde Dr. Louis Ignarro legt de volgende verklaring af over stikstofmonoxide en cardiovasculaire gezondheid:

  • “Effectiever dan welke andere factor in het lichaam, stikstofmonoxide kan de gladde spieren van de bloedvaten verwijden. Met deze verwijding kunnen de bloedvaten ontspannen en bloed gemakkelijk door hen laten stromen – en mogelijk de bloeddruk verlagen. ”

Stikstofmonoxide

Stikstofmonoxide is de krachtigste vasodilatator van ons lichaam en zorgt ervoor dat de gladde spieren van de vaatwand ontspannen. Dit reguleert uw bloeddruk en een gezond endotheel regelt dit proces. U moet ervoor zorgen dat uw endotheel de juiste brandstof verkrijgt zodat het stikstofoxide kan produceren, dit is een natuurlijke manier om een normale bloeddruk te krijgen.