Deze site maakt gebruik van cookies. Klik hier om de cookie verklaring te bekijken Akkoord

Stikstofmonoxide en cardiovasculaire gezondheid

Als u uw algehele gezondheid en de gezondheid van uw geliefden wilt verbeteren, moet u de relatie tussen stikstofmonoxide en cardiovasculaire gezondheid begrijpen. Het is van cruciaal belang omdat je niet zou kunnen leven zonder stikstofmonoxide – het belangrijkste signaalmolecuul van je hele cardiovasculaire systeem.Waarschijnlijk is uw arts nooit verteld over het belang van stikstofmonoxide en de gezondheid van hart en bloedvaten. Toch is er een overweldigende hoeveelheid onderzoek die de enorme rol van stikstofmonoxide in je lichaam bevestigt.

STIKSTOFMONOXIDE EN CARDIOVASCULAIRE GEZONDHEID!

Deze drie vooraanstaande artsen in Amerika praten allemaal over het belang van stikstofmonoxide en cardiovasculaire gezondheid en hoe deze verbazingwekkende molecule zo’n belangrijke rol speelt in uw algehele gezondheid. De productie van stikstofmonoxide is een vitale functie van uw endotheel, dat uw cardiovasculaire systemen bekleedt.

Dr. John Cooke

Directeur van Vasculaire Geneeskunde aan de Stanford University en auteur van het boek, The Cardiovascular Cure.

“Dit boek zal u kennis laten maken met de magie die zich in uw bloedvaten bevindt. Het komt in de vorm van een molecuul, een van de eenvoudigste moleculen in de natuur. Dit molecuul is stikstofmonoxide, of NO, een stof die zo krachtig is dat het je kan beschermen tegen een hartaanval en beroerte. Het beste van alles is dat je lichaam het op zichzelf kan maken. NO is de ingebouwde, natuurlijke bescherming van uw lichaam tegen hartziekten.”Dr. Jonathan S. Stamler

– Professor in geneeskunde van Duke University Medical Center:

“Het doet alles, overal. U kunt vandaag de dag geen belangrijke cellulaire respons of fysiologisch effect noemen waarin stikstofmonoxide niet is betrokken. Het is betrokken bij complexe gedragsveranderingen in de hersenen, relaxatie van de luchtwegen, kloppen van het hart, verwijding van bloedvaten, regulatie van intestinale beweging, functie van bloedcellen, het immuunsysteem, zelfs hoe vingers en armen bewegen. ”
Dr. Louis J. Ignarro

1998 Nobel Laureate in Medicijnen en auteur van het boek, Geen hartziektes meer:

“Hoewel de structuur van NO eenvoudig is, wordt stikstofmonoxide nu beschouwd als het belangrijkste molecuul in het lichaam, absoluut cruciaal voor uw welzijn. Ik ben ervan overtuigd dat stikstofoxide je cardiovasculaire systeem kan verjongen, waardoor het veel fitter blijft dan je chronologische leeftijd zou aangeven. “Herstel van de schade veroorzaakt door hart- en vaatziekten zonder risicovolle en vaak niet-effectieve operaties was lang onmogelijk geweest. Ik kreeg de Nobelprijs voor de geneeskunde om dat denken overbodig te maken. Nu weten we dat we op natuurlijke wijze de cardiovasculaire stoornissen kunnen terugdraaien – met het intern geproduceerde ‘wondermiddel’, stikstofoxide".

NOBEL-PRIJS IN GENEESKUNDE

In 1998 werd de Nobelprijs voor Geneeskunde toegekend aan drie Amerikaanse onderzoekers die ontdekten hoe de endotheelcellen stikstofmonoxide produceren uit het aminozuur L-Arginine. Sinds deze ontdekking is er veel geleerd over stikstofoxide.

  • Stikstofmonoxide reguleert de spiertonus van bloedvaten en heeft een grote invloed op de bloeddruk.
  • Stikstofmonoxide voorkomt dat bloedplaatjes cellen zich verzamelen en een bloedprop vormen, zo voorkomt het blokkades in de bloedvaten.
  • Stikstofmonoxide regelt de werking van bijna elke opening van slikken tot ontlasting.
  • Stikstofmonoxide helpt het immuunsysteem om virale, bacteriële en parasitaire infecties en tumoren te bestrijden.
  • Stikstofmonoxide veroorzaakt penis erecties door verwijding van de bloedvaten om te helpen bij erectiestoornissen.
  • Stikstofmonoxide verzendt berichten tussen zenuwcellen.
  • Stikstofmonoxide lijkt te worden geassocieerd met het proces van leren, geheugen, slapen, pijn voelen en misschien zelfs depressie.
  • Van stikstofmonoxide is aangetoond dat het een bemiddelaar is bij ontstekingen en reuma.
  • Stikstofmonoxide bevordert vasculaire herstelmechanismen wanneer letsel optreedt.
  • Het is een van de sleutels tot het omkeren van atherosclerose.