Deze site maakt gebruik van cookies. Klik hier om de cookie verklaring te bekijken Akkoord

Beroertes en hartaanvallen!

Wanneer u een bloedstolsel heeft dat een verstopping in de hersenen veroorzaakt, noemen we het een beroerte en wanneer die blokkade in het hart optreedt, wordt dit een hartaanval genoemd. Volgens de website van de American Heart Association is 87 procent van alle beroertes ischemische beroertes. Een ischemische beroerte treedt op wanneer zich een bloedstolsel in de bloedbaan vormt. Dit bloedstolsel huist dan in een hersenslagader die een verstopping veroorzaakt. Deze blokkering vermindert de nodige bloedtoevoer naar dat gedeelte van de hersenen leidt tot beschadiging of de dood van die hersencellen. De hoeveelheid schade bepaalt de ernst van de beroerte. Ditzelfde scenario is van toepassing op je hart.Voeg hier de volgende statistieken aan toe:

STIKSTOFMONOXIDE EN BEROERTES EN HARTAANVALLEN!

Zoals u kunt zien, richt de preventie van beroertes en hartaanvallen zich echt op het aanpakken van hoge bloeddruk en het verminderen van het risico op de vorming van bloedstolsels. Je lichaam doet dit op natuurlijke wijze door stikstofmonoxide – het belangrijkste signaalmolecuul van je hele cardiovasculaire systeem. Stikstofmonoxide veroorzaakt zeer specifieke gebeurtenissen of reacties:

  1. Stikstofmonoxide zorgt ervoor dat bloedplaatjes cellen niet aan elkaar plakken. Dit helpt voorkomen dat zich bloedstolsels in het vaatstelsel voordoen, waardoor het risico op beroertes en hartaanvallen wordt verminderd.
  2. Stikstofmonoxide is de krachtigste vasodilatator van uw lichaam om de gladde spieren van uw vaatwand te ontspannen om de bloeddruk goed onder controle te houden. Dit verbetert de doorbloeding en richt zich direct op de belangrijkste risicofactor voor beroertes en hartaanvallen.
  3. Bovendien is uw endotheel een essentieel onderdeel van de regulatie van uw bloeddruk door de respons van uw vaatwand op de veranderende druk in uw cardiovasculaire systeem te regelen.

    STIKSTOFMONOXIDE

  • 77% van de Amerikanen behandeld voor een eerste beroerte had hoge bloeddruk!
  • 69% van de Amerikanen die een eerste hartaanval hebben gehad, had een hoge bloeddruk!