Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

Anti-aging en Arginine

Toenemend klinisch bewijs toont aan dat aanvulling met L-arginine-suppletie obesitas kan verminderen, arteriële bloeddruk kan verlagen, oxidatie kan voorkomen en endotheel disfunctie kan normaliseren en bijdraagt aan vermindering van  type 2 diabetes..

Het potentiële moleculaire mechanisme speelt een rol bij het moduleren van glucosehomeostase, het bevorderen van lipolyse, het handhaven van het hormoonniveau, het verbeteren van de insulineresistentie en het foetaal programmeren in een vroeg stadium.
De mogelijke signaleringsroute van de gunstige effecten van L-arginine omvat waarschijnlijk de L-arginine-stikstofoxide-route waardoor cel-signaaleiwit kan worden geactiveerd.

L-ARGININE: ANTI-AGING STUDIE

In een open-label gerandomiseerde, beperkte studie uitgevoerd door de auteur, werd 5 g / dag L-arginine base eenmaal per nacht gedurende 28 dagen oraal toegediend aan 21 personen met een leeftijd tussen 41 en 75 jaar oud (14 tussen 41 en 49 jaar, 4 tussen 50 en 59 jaar, 2 tussen 60 en 69 jaar, en 1 tussen 70 en 79 jaar), 16 mannen en 5 vrouwen, 17 niet-rokers en 4 rokers, en 18 van de 21 proefpersonen namen andere medicijnen om controle van ofwel hypertensie, myocardischemie, diabetes, gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) en hyperaciditeit, hypothyreoïdie, neuritis of reumatoïde. Alle aangeworven onderwerpen gaven schriftelijke geïnformeerde toestemming die voldeed aan de principes van de Helsinki-verklaring.

Een vragenlijst werd gegeven aan de onderwerpen die wekelijks gedurende 4 weken moesten worden ingevuld. De proefpersonen werd geadviseerd hun gezondheidsstatus te noteren voor en na het innemen van L-arginine. De vragenlijst omvatte 30 punten met betrekking tot hun mentale, musculaire, seksuele, bloedstroom en andere functies tijdens de 4 weken durende toediening. Scores werden geregistreerd van 1 tot 5; 1 was een opmerkelijke verbetering, 2 was een milde verbetering, 3 geen verschil, 4 was slechter dan voorheen en 5 was niet van toepassing. De proefpersonen werd ook geadviseerd eventuele bijwerkingen die tijdens de toediening van het supplement waren ontstaan te melden. Daarnaast werd hen gevraagd of zij door wilden gaan met het supplement.

Waarnemingen % of cases (total = 21 cases)
Mentale vermogen Aanzienlijke verbetering Redelijke verbetering Geen verschil
Vermogen om te concentreren 55 35 10
Geheugen 55 35 10
Vertraging in mentale uitputting 75 15 10
Vermindering van angst en stress 60 20 20
Vermindering van nervositeit 72 21 60
Diepere slaap 80 10 10
Algemene stemming 70 25 5
Spier prestaties 75 5 20
Vertraging van spieruitputting 60 15 25
Seksuele prestaties bij mannen 54 33 13
Algemeen gevoel van welzijn 65 20 15

Tabel 4. de meest opmerkelijke observaties van de personen aan het einde van de 4-weekse studie.

 1. Aanpassing van de bloeddruk bij licht hypertensie
 2. Veel energie, vooral ’s morgen bij het opstaan
 3. Heldere geest
 4. Uithoudingsvermogen en weerstand tegen depressie en angst
 5. Verhoging van de urineproductie
 6. Verbetering van haar-en nagelgroei en hardheid.
 7. Verbetering van huidstructuur en aanzien.
 8. Toename van nachtdromen.
 9. Verbetering van de circulatie en temperatuur van ledematen
 10. Vermindering van hyperaciditeit
 11. Algehele verbetering van het maag en darmsysteem en ontlasting
 12. Verbetering van de meest vitale activiteiten die sterk worden beïnvloed bij diabetici, waaronder: vermindering van neuritis, verbetering van het glucosemetabolisme, verhoging van het libido en seksuele prestaties en aanpassing van het lichaamsgewicht.

Aan het einde van de studie ondervond geen van de 21 gevallen bijwerkingen of verergering van gezondheidsproblemen door toediening van L-arginine. Alle 21 gevallen wilden doorgaan met het nemen van de aanvulling na beëindiging van het onderzoek.

Bron

ANTI-AGING

Verder bewijs toont anti-verouderingseffecten van L-arginine op cellulair niveau, wat betekent dat elk aspect van de fysiologische functie positief wordt beïnvloed door de aanwezigheid van NO (stikstofoxide) en er is voldoende wetenschappelijk bewijs om dit en vele andere claims te ondersteunen in dit opzicht ver buiten het bereik van wat we hier kunnen bespreken.

BronEen moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.