Deze site maakt gebruik van cookies. Klik hier om de cookie verklaring te bekijken Akkoord

Waarom is Recover-Me uniek?

Ondanks de geweldige dingen die gezegd worden over L-arginine, krijg je niet dat effect met alleen inname van L-arginine.  L-arginine op zichzelf veroorzaakt niet alle voordelen van het “wondermolecuul” om een belangrijke rol in het lichaam te spelen. Nadat het lichaam volgroeit is neemt het nog mondjes maat arginine op.

Het typisch westerse dieet levert een persoon 3 tot 6 g L-arginine per dag. Veelgebruikte voedingsbronnen van L-arginine zijn noten, zuivel, soja-eiwitten, vlees en zeevruchten met een biologische beschikbaarheid van ongeveer 60%. Echter het grootste deel van deze L-arginine wordt niet omgezet door het lichaam op therapeutische niveaus nadat de "lange botgroei" is gestopt (rond 23 jaar).  Dit bracht ons ertoe op zoek te gaan naar een alternatieve bron om  L-arginine op adequate wijze om te kunnen zetten. Hoe eenvoudig dit ook lijkt, tests tonen aan dat, tenzij het L-argininemolecuul van het juiste type is (L-pyroglutamaat) en omgeven is door L-lysine en L-glutamine, de omzetting van L-arginine in stikstofmonoxide niet plaatsvindt op niveaus die als effectief worden beschouwd.

Nadat we  bestaande producten op de markt hebben bestudeerd,  is er bewust voor gekozen om alleen ingrediënten te gebruiken waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze goed samenwerken.

De formulering van Recover-Me is zo eenvoudig mogelijk gehouden om nadelen te voorkomen die vaak voorkomen wanneer incompatibele ingrediënten samen gevoegd worden. Onze focus is een positieve impact in plaats van een “indrukwekkend” label met een lange lijst met ingrediënten.

Het mengen van ingrediënten die niet wetenschappelijk zijn getest in een gemengde vorm, stelt de consument bloot aan ongewenste bijwerkingen of helemaal geen effect. (Zelfs als deze ingrediënten individueel zijn bewezen als veilig of effectief op verschillende niveaus).

Recover-Me bevordert alle gunstige effecten van: L-arginine (L-pidolate) L-glutamine L-lysine, gecombineerd met een laag glycemisch toedieningssysteem.

De focus van Recover-Me is om het L-arginine niveaus in het lichaam en de hersenen te verhogen,  zodat de productie van stikstofoxide  en de groeihormoonspiegels worden verhoogd, om het verouderingsproces te vertragen.

De beschikbare L-arginine in het lichaam komt voort uit de transformatie van het L-arginine L-pidolaat en L-glutamine (dat wordt omgezet in L-citrulline en later in L-arginine). Het L-arginine, L-pidolaat, kan gemakkelijker de bloed-hersenbarrière passeren, wat verantwoordelijk is voor de hogere L-arginine niveaus in de hersenen.

In Recover Me is de combinatie van aminozuren vele malen krachtiger dan natuurlijk voorkomende antioxidanten in het lichaam.
 

 

Nog meer redenen om Recover-Me te gebruiken

  1. Recover-Me een unieke mix van aminozuren en een drager, die gecontroleerde omzetting van de aminozuren in stikstofoxide mogelijk maakt.
  2. De formulering van Recover-Me is ook uniek in het verbinden van verschillende aminozuren, een complex koolhydraat om de absorptie te verlengen, terwijl het toch laag glykemisch blijft.
  3. We gebruiken het juiste type L-arginine, Pidolate, (het zout van L-arginine) dat in combinatie met L-Lysine de opname van L-arginine verhoogt. Lysine en arginine zouden niet samen moeten worden genomen als ze van de * L * -vorm zijn, omdat L-arginine en L-lysine concurreren om dezelfde receptoren. L-arginine Pidolate hecht zich echter aan een andere receptor en maakt een synergistisch effect tussen beide mogelijk.
  4. Recover-Me is uniek in zijn nachtinname. De belangrijkste reden waarom Recover-Me is ontwikkeld, is om een supplement aan te bieden met wetenschappelijk bewezen, medische, gunstige invloed, dat door nachtgebruik de hersenbarrière passeert, zodat celregeneratie wordt geoptimaliseerd.
  5. Voor anti-aging en diepe slaap effect gebruiken we geen citrulline, maar in plaats daarvan hebben we L-glutamine toegevoegd, die de maagwand beschermt en stappen verwijderd is van het omzetten in stikstofoxide.
  6. Om kwaliteitsredenen wordt Recover-Me gemaakt in Europa, in een faciliteit die voldoet aan de strengste wettelijke richtlijnen. We gebruiken alleen de hoogst beschikbare farmaceutische ingrediënten voor consistente kwaliteit en volledige klant tevredenheid

ONZE CRITERIA

We gebruiken in Recover-Me alleen de hoogst beschikbare ingrediënten van farmaceutische kwaliteit en leveren consistente kwaliteit. Daarom wordt het product in Europa gemaakt in een faciliteit die voldoet aan de strengste wettelijke richtlijnen.
Elk product dat we formuleren, is gebonden aan een specifieke reeks criteria om maximale kwaliteit en prestaties te garanderen. Wij geloven in pure en transparante producten en splitsen daarom dit proces voor u op. Met deze informatie kunt u meer van onze filosofie begrijpen en zelf bepalen of dit product geschikt voor u is.

Recover-Me
Actieve ingrediënten in de juiste verhouding  
Geen onnodige ‘marketing’ ingrediënten  
Geen inactive ingrediënten  
Laag in calorieën  
Low Glycemic Index (GI)  
Geen cholesterol  
Geen Sodium (salt)  
Geen zoetjes  
Geen kleurstoffen  
Geen kunstmatige aroma  

Recover-Me is gebaseerd op Isomaltulose, een dubbel suikermolecuul (disaccharide), dat wordt aangetroffen in spoorhoeveelheden in suikerriet en honing, bestaande uit de monosacchariden glucose en fructose. Door zijn sterke binding wordt de suiker heel langzaam verteerd (lage glycemische index), (tandvriendelijk) en levert langdurige energie..

Lage glycemische index (GI)
De glycemische index meet het effect van koolhydraten op  bloedglucosewaarden. Koolhydraten die snel afbreken tijdens de spijsvertering,  afgeven van monosacchariden (zoals glucose en fructose) aan de bloedstroom, hebben een hoge GI (dat wil zeggen tafelsuiker).

Koolhydraten die langzaam afbreken,  geleidelijk afgiftes van  monosacchariden in de bloedbaan, hebben een lage GI (zoals Isomaltulose). Het GI-bereik van een product met een lage GI is 55 of minder. Recover-Me gebruikt isomaltulose als koolhydraat, dat een GI van 32 heeft. De aminozuren in Recover-Me hebben geen effect op de glycemische index.

Geen inactieve ingrediënten in Recover-Me
Inactieve ingrediënten worden meestal gebruikt als vulstof.