Deze site maakt gebruik van cookies. Klik hier om de cookie verklaring te bekijken Akkoord

VASCULAIR

In het jaar 1998 werd de Nobelprijs voor de fysiologie
of geneeskunde toegekend aan drie Amerikaanse wetenschappers
voor de ontdekking van stikstofmonoxide als signaalmolecuul
(wondermolecuul) in het cardiovasculaire systeem.
Dit stikstofmonoxide wordt geproduceerd in het endotheel, dit is de binnenste laag van onze aderen. 
Om stikstofmonoxide te produceren, heeft het endotheel L-arginine nodig.
Deze stikstofmonoxide is direct of indirect betrokken bij vrijwel elke cel-werking en gezondheidstoestand denkbaar, van het cardiovasculaire systeem tot het immuunsysteem en van de hormoonfunctie tot de zenuwfunctie. 
Belangrijke vasculaire eigenschappen van stikstofmonoxide zijn:
 1. Het vermogen om bloedvaten licht te verwijden. 
 2. Het vermogen om bloedvaten te ontspannen. 
 3. Behoud van een optimale bloedvat spanning en structuur.,
 4. Verjonging van het vaatstelsel. 
 5. Verlaging van de bloeddruk. 
 6. Verbetering van de chemische processen in de cellen.


 Nu bestellen

Stickstofmonoxide en uw bloedvatensysteem.

Stikstofoxide wordt op natuurlijke wijze in ons lichaam aangemaakt.

Er werd een Nobelprijs toegekend voor de ontdekking dat stikstofmonoxide een belangrijke rol speelt in het hart- en vaatstelsel.

Uit deze ontdekking bleek dat stikstofmonoxide een vaatverwijdend middel is, dat helpt de bloeddruk te verlagen en de hoeveelheid zuurstof in het bloed te verhogen. Stikstofmonoxide wordt geproduceerd, door de binnenwand van de bloedvaten, ook wel bekend als het endotheel, en fungeert als een boodschappersmolecuul dat de bloedvaten vertelt zich te verwijden  en samen te trekken of te ontspannen, als een elastiekje.

Met voldoende stikstofmonoxide kunnen de bloedvaten zich ontspannen en verwijden, zodat het bloed van en naar het hart kan stromen.

Naarmate we ouder worden, produceren we minder stikstofmonoxide. Hierdoor kan het hart- en vaatstelsel minder elastisch worden, waardoor de toevoer van zuurstofrijk bloed naar vitale organen kan verminderen.

Dit is de reden waarom het belangrijk is om een actieve levensstijl te hebben en een dieet dat rijk is aan nitraten, dat wordt omgezet in stikstofmonoxide en kan helpen bij het handhaven van een normaal bloeddrukniveau en een gezond cardiovasculair systeem.

Achtergrond

Tot het bereiken van volwassen leeftijd, produceert het lichaam voldoende stikstofmonoxide om de endotheelcellen ontspannen en flexibel te houden. Daarom hebben de meeste jongeren geen hoge bloeddruk of andere vormen van circulatieproblemen. Naarmate de jaren verstrijken, ontwikkelen de meesten van ons een verharding van het vaatstelsel, waardoor het minder flexibel wordt en niet in staat is om zich aan te passen aan indirecte bloeddrukveranderingen. Dit maakt het pompen van bloed moeilijker voor het hart en kan ernstig trauma veroorzaken. Dit is een van de redenen waarom hartaanvallen en beroertes de grootste doodsoorzaak zijn in de westerse wereld.

Verbeter de bloedstroom naar het hart.

Als u de gezondheid van uw hart wilt verbeteren, moet u de flexibiliteit van uw vaatstelsel verbeteren. Recover-Me Vasculair is ontworpen om beide te ondersteunen door de endotheelcellen binnen de vaatwanden te ontspannen. Wetenschappelijk bewijs ondersteunt dat aanvulling met L-Arginine effectief is bij het omzetten in stikstofmonoxide. L-Arginine, het zout van Arginine, L-Pyroglutamaat, is een bestanddeel in ons product. Het is geen verrassing dat onze klanten verheugd zijn over de positieve effecten door de verbetering van het vaatstelsel. Deze verbetering heeft ook een gunstige invloed op alle andere functies in onze organen, botten, hersenen en huidweefsel.


Hoge bloeddruk bestrijden en uw vaatstelsel verjongen op een natuurlijke manier? Gebruik Recover-Me Vasculair.

Recover-Me Vasculair is een unieke formule, ontwikkeld naar aanleiding van de ontdekking van het molecuul stikstofmonoxide in de bloedvaten. Deze ontdekking was zo revolutionaire dat het de Nobelprijs heeft gewonnen. Dit molecuul is een signaal molecuul dat ervoor zorgt dat de bloeddruk binnen de juiste waarden blijft. Als de bloeddruk hoog is helpt het om de bloeddruk omlaag te krijgen en als het te laag is zorgt het ervoor dat de bloeddruk wordt verhoogd om het bloed bij alle organen te krijgen.

L-arginine, L-glutamine en L-lysine toedienen

Wanneer we de stijfheid van het vaatstelsel omkeren door de omzetting van L-arginine in stikstofmonoxide in gang te zetten, bevorderen we dat het bloed gemakkelijker en verder naar de organen, botten, hersenen en huidweefsel stroomt, waardoor de cellen worden aangevuld en het verouderingsproces vertraagd. Dit alles is onafhankelijk onderzocht en bewezen. De speciale formule van Recover-Me Vasculair optimaliseert de aanmaak van stikstofmonoxide in de vaten.

Recover-Me Vasculair bestaat niet alleen uit L-arginine, daarom zijn studies die alleen de effecten van L-arginine bespreken, niet doorslaggevend. Recover-Me Vascuair bevat ook L-lysine en L-glutamine in de juiste verhouding voor optimaal resultaat. We gebruiken ook een speciale vorm van L-arginine (L-pyroglutamaat, het zout van de arginine). L-lysine heeft verschillende belangrijke functies. L-glutamine helpt de darmgezondheid te herstellen en met enkele belangrijke aspecten van de hormoonfunctie. Kijk even op onze pagina:  'Waarom is Recover-Me Uniek", daar wordt en een video haarfijn uitgelegd waarom onze formule zo bijzonder is. 

STIKSTOFOXIDE

GUNSTIGE EIGENSCHAPPEN VAN STIKSTOFMONOXIDE:

 • Het biedt “cardiovasculaire” ondersteuning omdat het (NO) stikstofmonoxide de bloedvaten ontspant, normale bloeddruk bevordert en bloedvaten beschadiging voorkomt.
 • Verlaagt de bloeddruk.
 • Verhoogt de bloedcirculatie.
 • Vermindert het risico van bloedstolsel.
 • Lager risico op een hartaanval en beroerte.
 • Onderdrukt aderverkalking.
 • Vermindert het risico op hartaandoeningen.
 • Antiklonter eigenschappen van arginine en glutamine verminderen de stolling en ook het risico op een hartaanval en beroerte.
 • Het helpt bij de regulatie van cholesterol door middel van het verlagen van het serum- en LDL-cholesterolgehalte.
Dr. L J. Ignarro, winnaar van de Nobelprijs voor de geneeskunde (1998), heeft meer dan 30 jaar gewijd aan onderzoek in het ontdekken van de voordelen van stikstofoxide en het voorkomen of zelfs terugdraaien van hart- en vaatziekten.

Maar dat is niet alles! Stikstofmonoxide kan ook de hoge bloeddruk verlagen, cholesterol verlagen en uw cardiovasculaire systeem tegen veroudering beschermen.

In de bovenstaande video legt Dr. L.J. Ignarro uit wat stikstofmonoxide is. En de belangrijke rol van L-arginine bij de productie van stikstofmonoxide.

Dr. L.J. Ignanrro :“Cardiovasculaire ziekte ontstaat wanneer er de bloedstroom naar het hart verslechtert. Het hart heeft zijn eigen bloedsomloop, dit circulatiestelsel wordt de kransslagaders genoemd. Wanneer mensen aderverkalking (arteriosclerose) of hoge cholesterolspiegels ontwikkelen, kan dit leiden tot plaque-afzetting en plaquevorming in de bloedvaten.

Als deze plaque blijft groeien, kan de bloedstroom belemmerd worden. Dit leidt tot een afname van de bloedstroom (en dus toevoer van voedingsstoffen en zuurstof) naar het hart. En het kan gebeuren dat op het moment dat wanneer u aan het trainen bent of bijvoorbeeld een trap oploopt, het hart niet genoeg bloed krijgt, en dus zuurstof, die pijn die u dan voelt, is in wezen een hartaanval.

Stikstofmonoxide is een molecuul of hormoon, dat in het lichaam aanwezig is en op een specifieke manier binnen het cardiovasculaire systeem functioneert. Met stikstofmonoxide beschermt het lichaam zichzelf letterlijk tegen hart- en vaatziekten.

Het is bijvoorbeeld een molecuul die de bloeddruk verlaagt. Het is het mechanisme van ons lichaam om beroertes en hartaanvallen te voorkomen.De slagaders maken stikstofoxiden aan met het doel de bloeddruk te verlagen. Daardoor wordt de doorbloeding naar de organen verbetert. Dit komt omdat stikstofmonoxide, de bloedvaten verwijdt of ontspant, zodat er meer bloed doorheen kan stromen. Hierdoor daalt de druk binnen in het arteriële systeem (bloedvaten) enbeschermt ons tegen coronaire hartziekte omdat het slechte cholesterol niveaus kan verlagen en meer.
De aanmaak van stikstofmonoxide in de vaten is de natuurlijke manier om ons te beschermen tegen hart- en vaatziekten, op voorwaarde dat we er genoeg van maken. Stikstofmonoxide wordt als een levensreddend middel beschouwd omdat het de natuurlijke manier van het lichaam is om zich te beschermen tegen hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten zijn de nummer één doodsoorzaak, over de hele wereld en het lichaam kan zichzelf tegen al deze hartziekten beschermen door steeds meer stikstofmonoxide te produceren.

Wanneer er een tekort aan stikstofoxide is gaat de bescherming verloren en wordt men zeer gevoelig en zeer ontvankelijk voor hartkwalen.

Zoals reeds gezegd, stikstofoxide beschermt u, omdat het uw bloeddruk in het normale waarde houdt. Hoge bloeddruk veroorzaakt hartaanvallen, beroertes en kan leiden tot aderverkalking (arteriosclerose) of coronaire hartziekte. Stikstofmonoxide kan al deze dingen voorkomen.”


Het endotheel, de binnenaderwand, heeft L-arginine nodig om het stikstofmonoxide te produceren. Vanaf 23 jarige leeftijd produceert en absorbeert het lichaam L-arginine nog nauwelijks. Als u alleen een supplement van L-arginine gebruikt, zal uw lichaam het niet voldoende absorberen.

Recover-Me Vasculair is een unieke formule van aminozuren in de juiste verhouding gecombineerd met een unieke drager, die de productie van stikstofmonoxide in het lichaam optimaliseert. 

In de video hiernaast legt Dr. L.J.  Ignarro het volgende uit: "De voordelen van stikstofoxide zijn talrijk en met name voor het cardiovasculaire systeem maar, dit heeft ook gevolgen voor andere systemen. Omdat stikstofoxide de bloedvaten gezond kan houden door de druk te normaliseren en de bloedstroom te verhogen. En dat is zo geweldig van de natuurlijke stoffen die in ons lichaam aanwezig zijn.

De stikstofmonoxide zorgt ervoor dat alle organen in het lichaam de normale hoeveelheid bloed ontvangen. Op deze manier wordt het hart van de  benodigde voedingsstoffen en zuurstof voorzien. Bovendien kan stikstofmonoxide het bloedstollingsproces verstoren en ongewenste bloedstolling voorkomen. 

Bij een hartaanval of hartinfarct raakt de kransslagader van het hart plotseling verstopt. Een deel van het hart krijgt geen bloed en zuurstof meer. Bij een beroerte krijgt een deel van de hersenen plots geen zuurstof meer door een bloedstolsel in de bloedvaten van de hersenen.

Dus stikstofmonoxide is iets dat we maken om ongewenste bloedstolling te voorkomen. Het verwijdt de bloedvaten zodat de druk wordt verlaagt in de bloedvaten. Als de bloeddruk normaal is dan verlaagt stikstofmonoxide de de bloeddruk niet.  Dat is zo geweldig van de natuurlijke stoffen die in ons lichaam aanwezig zijn. De stikstofmonoxide detecteert wanneer de bloeddruk abnormaal hoog is en dan komt het in actie om die bloeddruk te verminderen, terug naar de juiste bloeddrukwaarden.

Stikstofmonoxide is kan niet worden ingenomen met een pil of in water, want stikstofmonoxide  gasvormig is en erg instabiel. Het is niet langer dan een seconde of twee aanwezig.  Wat u wel kunt doen, is dat u de ingrediënten inneemt die het lichaam gebruikt om stikstofmonoxide aan te maken en te stabiliseren, voorkomen dat het afbreekt en ervoor zorgt dat het langer in uw lichaam blijft." Aldus dr. L.J. Ignarro

Recover-Me Vasculair kan hierbij wél helpen! Recover-Me Vasculair is een unieke formule van aminozuren in de juiste verhouding gecombineerd met een unieke drager, die de juiste ‘brandstof’ levert om de productie van stikstofmonoxide in het lichaam te optimaliseren.


Verbetering van de bloedstroom naar de lever.

L-arginine bezit verschillende unieke en gunstige biochemische en farmacologische eigenschappen. Suppletie met L-arginine toegediend in een model voor acute leverbeschadiging vermindert zowel de omvang van de leverbeschadiging de verspreiding van bacteriën naar andere plaatsen in het lichaam. 

De rol van stikstofmonoxide op de effecten op acuut leverletsel, bacteriële translocatie, ileale en cecale mucosale nucleotiden en RNA en DNA laten duidelijke voordelen zien. Bilirubine en leverenzymen namen significant toe na orale inname van L-arginine. 

Het is algemeen bekend dat stikstofmonoxide een belangrijke rol speelt bij herstel van acuut leverletsel. Bovendien verbeterde suppletie met L-arginine / L-glutamine (beide aanwezig in Recover-Me Vasculair) de dikke darm functie.


Verbetering van de doorbloeding naar de nieren

De combinatie van andere aminozuren in Recover-Me Vasculair in de juiste verhouding en palatinose (disaccharide), een langzaam brandend, niet-cariogeen koolhydraat, heeft een sterk ondersteunende rol bij de langzame afgifte van stikstofoxide-omzetting en het endotheelcel-relaxatieproces, en heeft dus een positieve invloed op de bloeddruk en de nierfunctie.

De nieren spelen een belangrijke rol bij het regelen van de bloeddruk. Het zijn vaatrijke organen met als belangrijkste doel afvalstoffen en teveel aan zouten en water uit de bloedbaan te filteren.

Bloed wordt door de glomerulus (microscopisch filters) geperst waardoor bacteriën, dode cellen en afvalstoffen afgevoerd worden (met ongeveer  570 ml per minuut) en brengt mineralen, zouten en water in evenwicht voordat het via de nierader weer in de bloedbaan komt. 

Zonder dit evenwichtsproces werken zenuwen, spieren en andere weefsels in uw lichaam niet optimaal. Nieren spelen ook een belangrijke rol bij het reguleren van de hormoonfunctie.

Klanten feedback

Uit feedback van klanten leerden we dat mensen met een verminderde nierfunctie die Recover-Me Vasculair innamen, voor een algemene ondersteuning, merkten dat de bloeddoorstroming door de nieren veranderde.

Ze melden een verhoogde plasfrequentie onmiddellijk na de eerste inname van het product. Het duurt soms een week voordat dit tot een normale frequentie is gedaald, afhankelijk van de opgeslagen gifstoffen. Dit heeft een sterk positief effect op de algehele gezondheid en het welzijn van de gebruiker.


ATLETEN

Recover-Me zorgt voor een verhoogde bloeddoorstroming in het spierweefsel door een lichte bloedvatverwijding, die de optimale prestaties ondersteunt. De binnenste laag van de bloedvaten reageert op de aanwezigheid van stikstofmonoxide, die de bloedvaten verwijden en de bloedcirculatie bevordert. Door de verbeterde bloedsomloop neemt de warmte in de ledematen toe. Dit bevordert van nature het herstel na een zware inspanning. Maar stikstofmonoxide doet zelfs meer: het heeft ook een positief effect op mentale focus, alertheid en concentratie. En dat is handig bij de voorbereiding op een wedstrijd.

Lichamelijke prestaties – uw vermogen om stikstofmonoxide te genereren, kan voorspellen hoe goed u atletisch presteert. Stikstofmonoxide regelt en reguleert niet alleen de bloedtoevoer naar de skelet- en hartspieren, maar bepaalt ook hoe efficiënt uw mitochondria cellulaire energie uit zuurstof genereren. Oefenintolerantie bij oudere personen is te wijten aan het feit dat deze mensen niet in staat zijn om effectief stikstofoxide te produceren en de bloedtoevoer naar het lichaam te sturen.

STOFWISSELING

Het omzetten van suikers of vetten in energie voor de spier wordt spiermetabolisme genoemd. De snelheid van deze conversie bepaalt hoe snel energie kan worden gebruikt. Recover-Me Vasculair bevordert, in combinatie met fysieke training, dat suikers en vetten sneller worden omgezet in energie. Melkzuur (lactaat) wordt gevormd als afvalmateriaal van het spiermetabolisme. Melkzuur moet via een kanaaltje uit de spier worden getransporteerd. Te veel melkzuur in de spier geeft verzuring van de spieren en vermoeidheid. Recover-Me Vasculair ondersteunt het metabolisme dat verzuring en vermoeidheid vertraagt.

Meer redenen........

 1. Het vasculaire systeem is complex en bestaat uit kilometers aders en slagaders die allemaal met het hart werken om bloed van en naar uw cellen te pompen. De ingrediënten in Recover-Me Vasculair ondersteunen en verbeteren die functie.
 2. In 1998 werd de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde toegekend aan drie Amerikaanse wetenschappers voor de ontdekking van stikstofmonoxide als signaalmolecuul (wondermolecuul) in het cardiovasculaire systeem.
 3. Het stikstofoxide afkomstig van L-arginine is direct of indirect betrokken bij praktisch elke cel-werking en gezondheidsconditie denkbaar, van het cardiovasculaire systeem tot het immuunsysteem en van de hormoonfunctie tot de zenuwfunctie. Ook wel het wondermolecuul genoemd.
 4. L-arginine is de directe voorloper van NO, (stikstofmonoxide) ureum, ornithine en agmatine en is noodzakelijk voor de synthese van creatine. Een van de meest belangrijke eigenschappen van L-arginine is het vermogen om vaatverwijding te bewerkstelligen en bloedvaten te ontspannen.
 5. Er is overvloedig bewijs dat het endotheel een cruciale rol speelt in het behoud van de vasculaire tonus en structuur. Een belangrijke, van het endotheel afkomstige vasoactieve mediator, is stikstofmonoxide (NO), een endogeen boodschappermolecuul. NO wordt gevormd in gezond vasculair endotheel en L-arginine is een belangrijke bron hiervoor.
 6. Recover-Me Vasculair is een mix van aminozuren gecombineerd met een drager die de omzetting in stikstofoxide verbetert.
 7. Er is sterk bewijs dat L-arginine uw vaatstelsel verjongt, de bloeddruk verlaagt en de celdeling en de weerstand verbetert.
Hoge of lage bloeddruk? Wilt u een betere bloedsomloop? Neem Recover-Me Vasculair, een formule die de productie van stikstofoxide in uw aderen bevordert. Stikstofoxide is een signaal molecuul in uw lichaam, die uw bloedvaten gezond houdt en de bloedstroom op peil, zodat alle organen in het lichaam de juiste hoeveelheid bloed krijgen en dus de benodigde voedingsstoffen en zuurstof. Tevens treedt het in werking wanneer de bloeddruk abnormaal verhoogd is en zorgt ervoor dat de bloeddruk wordt verlaagt naar het normale bereik. Recover-Me Vasculair voor uw cardiovasculaire gezondheid.