Deze site maakt gebruik van cookies. Klik hier om de cookie verklaring te bekijken Akkoord

VASCULAIR

In 1998 werd de Nobelprijs voor de fysiologie of geneeskunde toegekend aan drie Amerikaanse wetenschappers
voor de ontdekking van stikstofmonoxide als signaalmolecuul (wondermolecuul) in het cardiovasculaire systeem.
Dit stikstofmonoxide wordt geproduceerd in het endotheel, dit is de binnenste laag van onze aderen. 
Om dit stikstofmonoxide te produceren, heeft het endotheel L-arginine nodig.
Deze stikstofmonoxide is direct of indirect betrokken bij vrijwel elke cel-werking en gezondheidstoestand denkbaar, 
van het cardiovasculaire systeem tot het immuunsysteem en van de hormoonfunctie tot de zenuwfunctie.
Een van de belangrijkste eigenschappen van stikstofmonoxide is het vermogen om vasodilatatie te verkrijgen
en bloedvaten te ontspannen, het behoud van de vasculaire tonus en structuur, verjonging van het vasculaire systeem, 
verlaging van de bloeddruk en verbetering van cellulair metabolisme.
Nu bestellen

STIKSTOFOXIDE

GUNSTIGE EIGENSCHAPPEN VAN STIKSTOFOXIDE:

 • Het biedt “cardiovasculaire” ondersteuning omdat het (NO) stikstofmonoxide de bloedvaten ontspant, normale bloeddruk bevordert en voorkomt bloedvaten beschadiging.
 • Verlaagt de bloeddruk.
 • Verhoogt de bloedcirculatie.
 • Vermindert het risico van bloedstolling.
 • Lager risico op een hartaanval en beroerte.
 • Onderdrukt aderverkalking.
 • Vermindert het risico op hartaandoeningen.
 • Antiklonter eigenschappen van arginine en glutamine verminderen de stolling en ook het risico op een hartaanval en beroerte.
 • Het helpt bij de regulatie van cholesterol door middel van het verlagen van het serum- en LDL-cholesterolgehalte.
Dr. L J. Ignarro, de Nobelprijswinnaar in de geneeskunde van 1998. heeft meer dan 30 jaar gewijd aan onderzoek in het ontdekken van de voordelen van stikstofoxide en het voorkomen of zelfs terugdraaien van hart- en vaatziekten. Maar dat is niet alles. Het kan ook de hoge bloeddruk verlagen, cholesterol verlagen en uw cardiovasculaire systeem tegen veroudering beschermen. In deze video legt Dr. Ignarro legt uit wat stikstofmonoxide is. De belangrijke rol van L-arginine bij de productie van stikstofmonoxide.
Dr. Ignanrro:  “Cardio vasculaire ziekte doet zich voor wanneer er de bloedstroom naar het hart verslechtert. Het hart heeft zijn eigen bloedsomloop en dat circulatiesysteem wordt de kransslagaders genoemd. Wanneer mensen arteriosclerose of hoge cholesterolspiegels ontwikkelen, kan dit leiden tot plaque-afzetting en plaquevorming in de bloedvaten. En als deze plaque blijft groeien, kunnen ze de bloedstroom belemmeren. Dit kan leiden tot een afname van de bloedstroom en dus de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar het hart tot het moment dat wanneer u uw hart nodig heeft tijdens het trainen of de trap oplopen, als de hart niet genoeg bloed of zuurstof krijgt gaat u pijn voelen door ischemise-schade, dat is in wezen een hartaanval. 
Stikstofmonoxide is een chemische stof of een molecuul of u kunt het zelfs een hormoon noemen dat in het lichaam aanwezig is en dat op bepaalde specifieke manieren binnen het cardiovasculaire systeem functioneert. Het is onze manier om onszelf letterlijk te beschermen tegen hart- en vaatziekten.  Het is bijvoorbeeld een molecuul die de bloeddruk verlaagt. Het is onze manier om beroertes en hartaanvallen te voorkomen.  De slagaders maken stikstofoxiden met het doel de bloeddruk te verlagen, waardoor de doorbloeding naar organen verbetert, omdat het de bloedvaten verwijt of ontspant zodat er meer bloed doorheen kan stromen, waardoor de druk binnen de bloedbaan daalt in het arteriële systeem en zoals gezegd ons beschermt het tegen coronaire hartziekte omdat het slechte cholesterol niveaus kan verlagen en zo voort,  De aanmaak van stikstofmonoxide in de vaten is het de natuurlijke manier om ons te beschermen tegen hart- en vaatziekten, op voorwaarde dat we er genoeg van maken. 
Stikstofmonoxide wordt als een levensreddend middel beschouwd omdat het de natuurlijke manier van het lichaam is om zich te beschermen tegen hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten zijn de nummer één doodsoorzaak, niet alleen in de VS maar over de hele werelden het lichaam kan zichzelf tegen al deze hartziekten beschermen door steeds meer stikstofmonoxide te produceren, wanneer er een te kort aan stikstofoxide is  dan worden  de barrières afgebroken, en bescherming verloren gaat het individu wordt dan zeer gevoelig  en zeer ontvankelijk voor hartkwalen. En zoals reeds gezegd is stikstofoxide beschermt u omdat het uw bloeddruk in het normale bereik houdt. Hoge bloeddruk veroorzaakt hartaanvallen, beroertes en kan leiden tot arteriosclerose of coronaire hartziekte en stikstofmonoxide kan al deze dingen voorkomen.”


Zoals gezegd; het endotheel heeft l-arginine nodig om het stikstofmonoxide te produceren. Na de leeftijd van 23 jaar produceert en absorbeert het lichaam L-arginine nog nauwelijks. Als u alleen een supplement van L-arginine gebruikt, zal uw lichaam het niet voldoende absorberen. Recover-Me is een unieke formule van aminozuren in de juiste verhouding gecombineerd met een unieke drager, die de productie van stikstofmonoxide in het lichaam optimaliseert. Klik op de knop 'waarom uniek' aan het einde van de pagina voor meer uitleg.

Dr. Ignarro aan het woord: "De voordelen van stikstofoxide zijn talrijk en vooral voor het cardiovasculaire systeem maar dit heeft ook gevolgen voor andere systemen. Omdat stikstofoxide uw bloedvaten gezond kan houden door de bloedstroom te verhogen. Wat er gebeurt, is dat het stikstofmonoxide ervoor zorgt dat alle organen in het lichaam de normale hoeveelheid bloed  ontvangt en daarom voedingsstoffen en zuurstof die nodig zijn.

Bovendien kan stikstofmonoxide het bloedstollingsproces verstoren en zo kan het ongewenste bloedstolling voorkomen. Wanneer mensen lijden aan een hartaanval is in veel gevallen dit te wijten aan een bloedstolsel dat zich ontwikkelt in de kransslagaders die het bloed  naar het hart voeren. Op dezelfde manier wanneer een persoon een beroerte krijgt. Dit komt meestal door het vormen van een bloedstolsel in de hersenslagaders die bloed naar de hersenen brengen. Dus stikstofmonoxide is iets dat we maken om ongewenste bloedstolling te voorkomen. Het Is een vasodilator, wat betekent dat het die bloedvaten gaat verwijden, en de druk verlaagt in de bloedvaten en het verlaagt de bloeddruk niet als de bloeddruk normaal is en dat is zo geweldig van de natuurlijke stoffen die in ons lichaam aanwezig zijn. Het stikstofmonoxide detecteert wanneer de bloeddruk abnormaal hoog is en dan komt het in actie om die bloeddruk te verminderen, terug naar het normale bereik niet onder normaal. Stikstofmonoxide is iets dat je kunt nemen je kunt het niet in een pil innemen, of in een water of zo omdat stikstofoxide een gasachtige substantie is het is een gas en het is erg instabiel. Het is niet langer dan een seconde of twee aanwezig dus u kunt stikstofmonoxide niet innemen. Wat u wel kunt doen, is dat u de ingrediënten inneemt die het lichaam gebruikt om stikstofoxide te maken en u kunt ingrediënten innemen die het stikstofmonoxide stabiliseren, voorkomen dat het afbreekt en er voor zorgt dat het langer in uw lichaam blijft." Aldus dr. Ignarro.

ATLETEN

Recover-Me zorgt voor een verhoogde bloedstroom in het spierweefsel door een milde vasodilatatie, die de optimale prestaties ondersteunt. De binnenste laag van de bloedvaten reageert op de aanwezigheid van stikstofmonoxide, die de bloedvaten verwijderen en de bloedcirculatie bevordert. Door de verbeterde bloedsomloop neemt de warmte in de ledematen toe. Dit bevordert van nature het herstel na een zware inspanning. Maar stikstofmonoxide doet zelfs meer: het heeft ook een positief effect op mentale focus, alertheid en concentratie. En dat is handig bij de voorbereiding op een wedstrijd.

METABOLISME

Het omzetten van suikers of vetten in energie voor de spier wordt spiermetabolisme genoemd. De snelheid van deze conversie bepaalt hoe snel energie kan worden gebruikt. Recover-Me bevordert, in combinatie met fysieke training, dat suikers en vetten sneller worden omgezet in energie. Melkzuur (lactaat) wordt gevormd als afvalmateriaal van het spiermetabolisme. Melkzuur moet via een kanaaltje uit de spier worden getransporteerd. Te veel melkzuur in de spier geeft verzuring van de spieren en vermoeidheid. Recover-Me ondersteunt het metabolisme dat verzuring en vermoeidheid vertraagt.

Meer redenen........

 1. Het vasculaire systeem is complex en bestaat uit kilometers aders en slagaders die allemaal met het hart werken om bloed van en naar uw cellen te pompen. De ingrediënten in Recover-Me ondersteunen en verbeteren die functie.
 2. In 1998 werd de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde toegekend aan drie Amerikaanse wetenschappers voor de ontdekking van stikstofmonoxide als signaalmolecuul (wondermolecuul) in het cardiovasculaire systeem.
 3. Het stikstofoxide afkomstig van L-arginine is direct of indirect betrokken bij praktisch elke cel-werking en gezondheidsconditie denkbaar, van het cardiovasculaire systeem tot het immuunsysteem en van de hormoonfunctie tot de zenuwfunctie. Ook wel het wondermolecuul genoemd.
 4. L-arginine is de directe voorloper van NO, (stikstof monoxide) ureum, ornithine en agmatine en is noodzakelijk voor de synthese van creatine. Een van de meest belangrijke eigenschappen van L-arginine is het vermogen om vaatverwijding te bewerkstelligen en bloedvaten te ontspannen.
 5. Er is overvloedig bewijs dat het endotheel een cruciale rol speelt in het behoud van de vasculaire tonus en structuur. Een belangrijke, van het endotheel afkomstige vasoactieve mediator, is stikstofoxide (NO), een endogeen boodschappersmolecuul. NO wordt gevormd in gezond vasculair endotheel en L-arginine is een belangrijke bron hiervoor.
 6. Recover-Me is een mix van aminozuren gecombineerd met een drager die de omzetting in stikstofoxide verbetert.
 7. Er is sterk bewijs dat L-arginine uw vasculaire systeem verjongt, de bloeddruk verlaagt en het cellulaire metabolisme en de immuniteit verbetert.