Deze site maakt gebruik van cookies. Klik hier om de cookie verklaring te bekijken Akkoord

VASCULAIR

In 1998 werd de Nobelprijs voor de fysiologie of geneeskunde toegekend aan drie Amerikaanse wetenschappers voor de ontdekking van stikstofmonoxide als signaalmolecuul (wondermolecuul) in het cardiovasculaire systeem.
Dit stikstofmonoxide wordt geproduceerd in het endotheel, dit is de binnenste laag van onze aderen. Om dit stikstofmonoxide te produceren, heeft het endotheel L-arginine nodig.

Deze stikstofmonoxide is direct of indirect betrokken bij vrijwel elke cel-werking en gezondheidstoestand denkbaar, van het cardiovasculaire systeem tot het immuunsysteem en van de hormoonfunctie tot de zenuwfunctie. Een van de belangrijkste eigenschappen van stikstofmonoxide is het vermogen om vasodilatatie te verkrijgen en bloedvaten te ontspannen, het behoud van de vasculaire tonus en structuur, verjonging van het vasculaire systeem, verlaging van de bloeddruk en verbetering van cellulair metabolisme.

Nu bestellen

STIKSTOFOXIDE

GUNSTIGE EIGENSCHAPPEN VAN STIKSTOFOXIDE:

 • Het biedt “cardiovasculaire” ondersteuning omdat het (NO) stikstofmonoxide de bloedvaten ontspant, normale bloeddruk bevordert en voorkomt bloedvaten beschadiging.
 • Verlaagt de bloeddruk.
 • Verhoogt de bloedcirculatie.
 • Vermindert het risico van bloedstolling.
 • Lager risico op een hartaanval en beroerte.
 • Onderdrukt aderverkalking.
 • Vermindert het risico op hartaandoeningen.
 • Antiklonter eigenschappen van arginine en glutamine verminderen de stolling en ook het risico op een hartaanval en beroerte.
 • Het helpt bij de regulatie van cholesterol door middel van het verlagen van het serum- en LDL-cholesterolgehalte.
Zoals gezegd; het endotheel heeft l-arginine nodig om het stikstofmonoxide te produceren. Na de leeftijd van 23 jaar produceert en absorbeert het lichaam L-arginine nog nauwelijks. Als u alleen een supplement van L-arginine gebruikt, zal uw lichaam het niet voldoende absorberen. De combinatie van de juiste ingrediënten, in de juiste verhouding gecombineerd met een unieke drager, in de unieke mix, Recover-Me, maximaliseert de absorptie van L-arginine.

ATLETEN

Recover-Me zorgt voor een verhoogde bloedstroom in het spierweefsel door een milde vasodilatatie, die de optimale prestaties ondersteunt. De binnenste laag van de bloedvaten reageert op de aanwezigheid van stikstofmonoxide, die de bloedvaten verwijderen en de bloedcirculatie bevordert. Door de verbeterde bloedsomloop neemt de warmte in de ledematen toe. Dit bevordert van nature het herstel na een zware inspanning. Maar stikstofmonoxide doet zelfs meer: het heeft ook een positief effect op mentale focus, alertheid en concentratie. En dat is handig bij de voorbereiding op een wedstrijd.

METABOLISME

Het omzetten van suikers of vetten in energie voor de spier wordt spiermetabolisme genoemd. De snelheid van deze conversie bepaalt hoe snel energie kan worden gebruikt. Recover-Me bevordert, in combinatie met fysieke training, dat suikers en vetten sneller worden omgezet in energie. Melkzuur (lactaat) wordt gevormd als afvalmateriaal van het spiermetabolisme. Melkzuur moet via een kanaaltje uit de spier worden getransporteerd. Te veel melkzuur in de spier geeft verzuring van de spieren en vermoeidheid. Recover-Me ondersteunt het metabolisme dat verzuring en vermoeidheid vertraagt.

Meer redenen........

 1. Het vasculaire systeem is complex en bestaat uit kilometers aders en slagaders die allemaal met het hart werken om bloed van en naar uw cellen te pompen. De ingrediënten in Recover-Me ondersteunen en verbeteren die functie.
 2. In 1998 werd de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde toegekend aan drie Amerikaanse wetenschappers voor de ontdekking van stikstofmonoxide als signaalmolecuul (wondermolecuul) in het cardiovasculaire systeem.
 3. Het stikstofoxide afkomstig van L-arginine is direct of indirect betrokken bij praktisch elke cel-werking en gezondheidsconditie denkbaar, van het cardiovasculaire systeem tot het immuunsysteem en van de hormoonfunctie tot de zenuwfunctie. Ook wel het wondermolecuul genoemd.
 4. L-arginine is de directe voorloper van NO, (stikstof monoxide) ureum, ornithine en agmatine en is noodzakelijk voor de synthese van creatine. Een van de meest belangrijke eigenschappen van L-arginine is het vermogen om vaatverwijding te bewerkstelligen en bloedvaten te ontspannen.
 5. Er is overvloedig bewijs dat het endotheel een cruciale rol speelt in het behoud van de vasculaire tonus en structuur. Een belangrijke, van het endotheel afkomstige vasoactieve mediator, is stikstofoxide (NO), een endogeen boodschappersmolecuul. NO wordt gevormd in gezond vasculair endotheel en L-arginine is een belangrijke bron hiervoor.
 6. Recover-Me is een mix van aminozuren gecombineerd met een drager die de omzetting in stikstofoxide verbetert.
 7. Er is sterk bewijs dat L-arginine uw vasculaire systeem verjongt, de bloeddruk verlaagt en het cellulaire metabolisme en de immuniteit verbetert