Deze site maakt gebruik van cookies. Klik hier om de cookie verklaring te bekijken Akkoord

VASCULAIR

In het jaar 1998 werd de Nobelprijs voor de fysiologie of geneeskunde toegekend aan drie Amerikaanse wetenschappers
voor de ontdekking van stikstofmonoxide als signaalmolecuul (wondermolecuul) in het cardiovasculaire systeem.
Dit stikstofmonoxide wordt geproduceerd in het endotheel, dit is de binnenste laag van onze aderen. 
Om dit stikstofmonoxide te produceren, heeft het endotheel L-arginine nodig.
Deze stikstofmonoxide is direct of indirect betrokken bij vrijwel elke cel-werking en gezondheidstoestand denkbaar, 
van het cardiovasculaire systeem tot het immuunsysteem en van de hormoonfunctie tot de zenuwfunctie.
Eén van de belangrijkste eigenschappen van stikstofmonoxide is het vermogen om vasodilatatie te verkrijgen
en bloedvaten te ontspannen, het behoud van de vasculaire tonus en structuur, verjonging van het vasculaire systeem, 
verlaging van de bloeddruk en verbetering van cellulair metabolisme.
Nu bestellen

Achtergrond

Tijdens onze jeugd, opgroeiende tot volwassenheid, produceerde het lichaam voldoende stikstofmonoxide om de endotheelcellen ontspannen en flexibel te houden. Daarom hebben de meeste jongeren geen hypertensie of andere vormen van circulatieproblemen. Naarmate de jaren verstrijken, ontwikkelen de meesten van ons een verharding van het vaatstelsel, waardoor het minder flexibel wordt en niet in staat is om zich aan te passen aan indirecte bloeddrukveranderingen. Dit maakt het pompen van bloed moeilijker voor het hart en kan ernstig trauma veroorzaken. Dit is een van de redenen waarom hartaanvallen en beroertes de grootste doodsoorzaak zijn in de westerse wereld.

Verbeter de bloedstroom naar het hart.

Als u de gezondheid van uw hart wilt verbeteren, moet u de flexibiliteit van uw vaatstelsel verbeteren. Recover-Me vasculair is ontworpen om beide te ondersteunen door de endotheelcellen binnen de vaatwanden te ontspannen. Wetenschappelijk bewijs ondersteunt dat suppletie met L-arginine effectief is bij het omzetten in stikstofmonoxide. L-arginine L-pyroglatamaat is een bestanddeel van ons product. En het is geen verrassing dat onze klanten de gunstige 'bijwerkingen' die ze ervaren bevestigen door hun vasculaire systemen eenvoudig te stabiliseren. Wat op zijn beurt een positieve invloed heeft op alle andere functies in onze organen, botten, hersenen en huidweefsels.


Uw hoge bloeddruk bestrijden en uw vatenstelsel verjongen? Neem Recover-Me Vasculair.

Recover-Me is een unieke formule, ontwikkeld naar aanleiding van de ontdekking van het molecuul, stikstofmonoxide in de bloedvaten. Deze ontdekking was zo revolutionaire dat het de Nobelprijs heeft gewonnen. Deze molecuul is een signaal molecuul dat ervoor zorgt dat de bloeddruk in de goede range blijft. Dus als de bloeddruk hoog is stapt het in om de bloeddruk omlaag te krijgen als het te laag is zorgt het ervoor dat de bloeddruk wordt opgevoerd om het bloed bij alle organen te krijgen.

L-arginine, L-glutamine en L-lysine toedienen

Wanneer we de stijfheid van het vaatstelsel omkeren door de omzetting van L-arginine in stikstofmonoxide in gang te zetten, bevorderen we dat het bloed gemakkelijker en verder naar het orgaan, bot, hersenen en huidweefsel stroomt, waardoor de cellen worden aangevuld en het verouderingsproces wordt vertraagd. Dit alles is onafhankelijk onderzocht en bewezen. De speciale formule van Recover-Me Vasculair optimaliseert de aanmaak van stikstofmonoxide in de vaten.

Recover-Me bestaat niet alleen uit L-arginine.  Recover-Me bevat ook L-lysine en L-glutamine in de juiste verhouding voor optimaal resultaat. We gebruiken ook een speciale vorm van L-arginine (L-pyroglutamaat). L-lysine heeft verschillende belangrijke functies. L-glutamine helpt de darmgezondheid te herstellen en met enkele belangrijke aspecten van de hormoonfunctie. Kijk even op onze pagina:  'Waarom is Recover-Me Uniek", daar wordt met video haarfijn uitgelegd waarom onze formule zo bijzonder is. 

STIKSTOFOXIDE

GUNSTIGE EIGENSCHAPPEN VAN STIKSTOFOXIDE:

 • Het biedt “cardiovasculaire” ondersteuning omdat het (NO) stikstofmonoxide de bloedvaten ontspant, normale bloeddruk bevordert en voorkomt bloedvaten beschadiging.
 • Verlaagt de bloeddruk.
 • Verhoogt de bloedcirculatie.
 • Vermindert het risico van bloedstolling.
 • Lager risico op een hartaanval en beroerte.
 • Onderdrukt aderverkalking.
 • Vermindert het risico op hartaandoeningen.
 • Antiklonter eigenschappen van arginine en glutamine verminderen de stolling en ook het risico op een hartaanval en beroerte.
 • Het helpt bij de regulatie van cholesterol door middel van het verlagen van het serum- en LDL-cholesterolgehalte.
Dr. L J. Ignarro, de Nobelprijswinnaar in de geneeskunde van 1998, heeft meer dan 30 jaar gewijd aan onderzoek in het ontdekken van de voordelen van stikstofoxide en het voorkomen of zelfs terugdraaien van hart- en vaatziekten.

Maar dat is niet alles! Het kan ook de hoge bloeddruk verlagen, cholesterol verlagen en uw cardiovasculaire systeem tegen veroudering beschermen.

In de bovenstaande video legt Dr. Ignarro uit wat stikstofmonoxide is. De belangrijke rol van L-arginine bij de productie van stikstofmonoxide.

Dr. Ignanrro :“Cardiovasculaire ziekte ontstaat wanneer er de bloedstroom naar het hart verslechtert. Het hart heeft zijn eigen bloedsomloop, dit circulatiesysteem wordt de kransslagaders genoemd. Wanneer mensen arteriosclerose of hoge cholesterolspiegels ontwikkelen, kan dit leiden tot plaque-afzetting en plaquevorming in de bloedvaten. Als deze plaque blijft groeien, kunnen ze de bloedstroom gaan belemmeren. Dit kan leiden tot een afname van de bloedstroom (en dus toevoer van voedingsstoffen en zuurstof) naar het hart. En het kan gebeuren dat op het moment dat wanneer u aan het trainen bent of bijvoorbeeld een trap oploopt,  het hart niet genoeg bloed krijgt, en dus zuurstof,, die pijn die u dan voelt, is in wezen een hartaanval.

Stikstofmonoxide is een molecuul of u kunt het zelfs een hormoon noemen, dat in het lichaam aanwezig is en dat op een specifieke manier binnen het cardiovasculaire systeem functioneert.  Het is de natuurlijke manier om onszelf letterlijk ten beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Het is bijvoorbeeld een molecuul die de bloeddruk verlaagt. Het is het mechanisme van ons lichaam om beroertes en hartaanvallen te voorkomen.De slagaders maken stikstofoxiden aan met het doel de bloeddruk te verlagen. Daardoor wordt de doorbloeding naar de organen verbetert. Dit komt omdat stikstofmonoxide, de bloedvaten verwijdt of ontspant, zodat er meer bloed doorheen kan stromen. Hierdoor daalt de druk binnen in het arteriële systeem (bloedvaten) en beschermt  ons tegen coronaire hartziekte omdat het slechte cholesterol niveaus kan verlagen enzovoort, 
De aanmaak van stikstofmonoxide in de vaten is de natuurlijke manier om ons te beschermen tegen hart- en vaatziekten, op voorwaarde dat we er genoeg van maken. Stikstofmonoxide wordt als een levensreddend middel beschouwd omdat het de natuurlijke manier van het lichaam is om zich te beschermen tegen hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten zijn de nummer één doodsoorzaak, over de hele wereld en het lichaam kan zichzelf tegen al deze hartziekten beschermen door steeds meer stikstofmonoxide te produceren.
Wanneer er een te kort aan stikstofoxide is gaat de bescherming verloren en men wordt dan zeer gevoelig en zeer ontvankelijk voor hartkwalen. 
En zoals reeds gezegd is, stikstofoxide beschermt u, omdat het uw bloeddruk in het normale bereik houdt. Hoge bloeddruk veroorzaakt hartaanvallen, beroertes en kan leiden tot arteriosclerose of coronaire hartziekte en stikstofmonoxide kan al deze dingen voorkomen.”
Het endotheel, de binnen aderwand, heeft l-arginine nodig om het stikstofmonoxide te produceren. Na de leeftijd van 23 jaar produceert en absorbeert het lichaam L-arginine nog nauwelijks. Als u alleen een supplement van L-arginine gebruikt, zal uw lichaam het niet voldoende absorberen. Recover-Me is een unieke formule van aminozuren in de juiste verhouding gecombineerd met een unieke drager, die de productie van stikstofmonoxide in het lichaam optimaliseert. 

In de video hiernaast legt Dr. Ignarro het volgende uit: "De voordelen van stikstofoxide zijn talrijk en vooral voor het cardiovasculaire systeem maar, dit heeft ook gevolgen voor andere systemen. Omdat stikstofoxide uw bloedvaten gezond kan houden door de bloedstroom te verhogen. druk normaal is en dat is zo geweldig van de natuurlijke stoffen die in ons lichaam aanwezig zijn.

De stikstofmonoxide zorgt ervoor dat alle organen in het lichaam de normale hoeveelheid bloed ontvangt op deze manier ontvangt het hart de  benodigde voedingsstoffen en zuurstof. Bovendien kan stikstofmonoxide het bloedstollingsproces verstoren en ongewenste bloedstolling voorkomen. 

Wanneer mensen lijden aan een hartaanval, is in veel gevallen dit te wijten aan een bloedstolsel, dat zich ontwikkelt in de kransslagaders die het bloed naar het hart voeren. Op dezelfde manier wanneer een persoon een beroerte krijgt. Dit komt meestal door het vormen van een bloedstolsel in de hersenslagaders ,die bloed naar de hersenen brengen. 

Dus stikstofmonoxide is iets dat we maken om ongewenste bloedstolling te voorkomen. Het verwijdt de bloedvaten zodat de druk wordt verlaagt in de bloedvaten. Als de bloeddruk normaal is dan verlaagt het de de bloeddruk niet.  Dat is zo geweldig van de natuurlijke stoffen die in ons lichaam aanwezig zijn. De stikstofmonoxide detecteert wanneer de bloeddruk abnormaal hoog is en dan komt het in actie om die bloeddruk te verminderen, terug naar het normale bereik niet onder normaal. 

Stikstofmonoxide is niet iets dat u kunt innemen niet met een pil of in water, het is namelijk een gasachtige substantie en erg instabiel. Het is niet langer dan een seconde of twee aanwezig.  Wat u wel kunt doen, is dat u de ingrediënten inneemt die het lichaam gebruikt om stikstofoxide aan te maken en te stabiliseren, voorkomen dat het afbreekt en ervoor zorgt dat het langer in uw lichaam blijft." Aldus dr. Ignarro

En daar komt Recover-Me om de hoek kijken! Recover-Me is een unieke formule van aminozuren in de juiste verhouding gecombineerd met een unieke drager, die de juiste ‘brandstof’ levert om de productie van stikstofmonoxide in het lichaam optimaliseren.


Verbetering van de bloedstroom naar de lever.

L-Arginine bezit verschillende unieke en voordelige biochemische en farmacologische eigenschappen. Suppletie met L-arginine toegediend in een model voor acute leverbeschadiging vermindert zowel de omvang van de leverbeschadiging als bacteriële translocatie. De rol van stikstofmonoxide op de effecten op acuut leverletsel, bacteriële translocatie, ileale en cecale mucosale nucleotiden en RNA en DNA laten duidelijke voordelen zien. Bilirubine en leverenzymen namen significant toe na orale toediening van L-arginine. Het is algemeen bekend dat stikstofmonoxide een belangrijke rol speelt bij herstel van acuut leverletsel. Bovendien verbeterde suppletie met L-arginine / L-glutamine (beide aanwezig in Recover-Me) de mucosale nucleotiden en de colonfunctie.


Verbetering van de bloedstroom naar de nieren

De combinatie van andere aminozuren in Recover-Me in de juiste verhouding en palatinose (disaccharide), een langzaam brandend, niet-cariogeen koolhydraat, heeft een sterk ondersteunende rol bij de langzame afgifte van stikstofoxide-omzetting en het endotheelcel-relaxatieproces, en heeft dus een positieve invloed op de bloeddruk en de nierfunctie. De nieren spelen een grote rol bij de algehele bloeddruk. Het is een dicht vaatverwijdend orgaan met als belangrijkste doel gifstoffen en extra water uit de bloedbaan te filteren.

Wanneer bloed door de glomerulus (microscopische filters) gaat die bacteriën, dode cellen, gifstoffen afvoeren (met ongeveer één pint per minuut), brengt het mineralen, zouten en water in evenwicht, voordat het via de nierader weer in de bloedbaan komt. Zonder dit evenwichtsproces werken zenuwen, spieren en andere weefsels in uw lichaam niet optimaal. Nieren spelen ook een belangrijke rol bij het reguleren van de hormoonfunctie.

Klanten feedback

Uit feedback van klanten leerden we dat mensen met een verminderde nierfunctie die Recover-Me innamen om de normalisatie van de algehele functie te ondersteunen door de bloedstroom in en uit het orgel te vergroten.

Ze melden een verhoogde urinestroom onmiddellijk na de eerste inname van het product. Het duurt soms een week voordat dit tot een normale frequentie is gedaald, afhankelijk van de opgeslagen toxiciteit. Dit heeft een sterk positief effect op de algehele gezondheid en het welzijn van de gebruiker.


ATLETEN

Recover-Me zorgt voor een verhoogde bloedstroom in het spierweefsel door een milde vasodilatatie, die de optimale prestaties ondersteunt. De binnenste laag van de bloedvaten reageert op de aanwezigheid van stikstofmonoxide, die de bloedvaten verwijderen en de bloedcirculatie bevordert. Door de verbeterde bloedsomloop neemt de warmte in de ledematen toe. Dit bevordert van nature het herstel na een zware inspanning. Maar stikstofmonoxide doet zelfs meer: het heeft ook een positief effect op mentale focus, alertheid en concentratie. En dat is handig bij de voorbereiding op een wedstrijd.

STOFWISSELING

Het omzetten van suikers of vetten in energie voor de spier wordt spiermetabolisme genoemd. De snelheid van deze conversie bepaalt hoe snel energie kan worden gebruikt. Recover-Me bevordert, in combinatie met fysieke training, dat suikers en vetten sneller worden omgezet in energie. Melkzuur (lactaat) wordt gevormd als afvalmateriaal van het spiermetabolisme. Melkzuur moet via een kanaaltje uit de spier worden getransporteerd. Te veel melkzuur in de spier geeft verzuring van de spieren en vermoeidheid. Recover-Me ondersteunt het metabolisme dat verzuring en vermoeidheid vertraagt.

Meer redenen........

 1. Het vasculaire systeem is complex en bestaat uit kilometers aders en slagaders die allemaal met het hart werken om bloed van en naar uw cellen te pompen. De ingrediënten in Recover-Me ondersteunen en verbeteren die functie.
 2. In 1998 werd de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde toegekend aan drie Amerikaanse wetenschappers voor de ontdekking van stikstofmonoxide als signaalmolecuul (wondermolecuul) in het cardiovasculaire systeem.
 3. Het stikstofoxide afkomstig van L-arginine is direct of indirect betrokken bij praktisch elke cel-werking en gezondheidsconditie denkbaar, van het cardiovasculaire systeem tot het immuunsysteem en van de hormoonfunctie tot de zenuwfunctie. Ook wel het wondermolecuul genoemd.
 4. L-arginine is de directe voorloper van NO, (stikstof monoxide) ureum, ornithine en agmatine en is noodzakelijk voor de synthese van creatine. Een van de meest belangrijke eigenschappen van L-arginine is het vermogen om vaatverwijding te bewerkstelligen en bloedvaten te ontspannen.
 5. Er is overvloedig bewijs dat het endotheel een cruciale rol speelt in het behoud van de vasculaire tonus en structuur. Een belangrijke, van het endotheel afkomstige vasoactieve mediator, is stikstofoxide (NO), een endogeen boodschappersmolecuul. NO wordt gevormd in gezond vasculair endotheel en L-arginine is een belangrijke bron hiervoor.
 6. Recover-Me is een mix van aminozuren gecombineerd met een drager die de omzetting in stikstofoxide verbetert.
 7. Er is sterk bewijs dat L-arginine uw vasculaire systeem verjongt, de bloeddruk verlaagt en het cellulaire metabolisme en de immuniteit verbetert.