Deze site maakt gebruik van cookies. Klik hier om de cookie verklaring te bekijken Akkoord

Feiten over vaten

Een gezonde bloedsomloop is van essentieel belang. Wanneer ons vaatstelsel oftewel vasculaire systeem op bepaalde plekken in ons lichaam geen bloed meer kan laten stromen en dus de benodigde stoffen levert en de overbodige stoffen afvoert, sterft dit orgaan af.

Recover-Me heeft een bijzondere positieve invloed op de gezondheid van uw vatensysteem.

VASCULAIRE SYSTEEM

Het vasculaire systeem, ook wel de bloedsomloop genoemd, bestaat uit bloedvaten die bloed en lymfe door het lichaam transporteren. De slagaders en aders vervoeren bloed door het hele lichaam, leveren zuurstof en voedingsstoffen aan de lichaamsweefsels en voeren afvalstoffen af. De lymfevaten bevatten lymfevocht (een heldere, kleurloze vloeistof die water en bloedcellen bevat). Het lymfestelsel helpt de vochtige omgeving van het lichaam te beschermen en te onderhouden door de lymfe weg te filteren en te draineren uit elk deel van het lichaam.

Lees meer

ENDOTHEEL

We hebben ongeveer 60.000 kilometer bloedvaten in ons volwassen lichaam. Deze bloedvaten bestaan uit slagaders, aders en haarvaten. Ze worden allemaal beschermd door een microscopische binnenbekleding van endotheelcellen, die gewoonlijk het endotheel wordt genoemd. 

Het is belangrijk op te merken dat deze cellen de gehele bloedsomloop vanaf de binnenkant van uw hart naar de kleinste haarvaten leiden. Bij optelling zou het volume van deze endotheelcellen een oppervlak beslaan van 4 tot 8 tennisbanen dekken, afhankelijk van de grootte van de persoon. Het endotheel is slechts één cel dik en kan niet door het menselijk oog worden gezien.

Lees meer