Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

ANTI-AGING

Vanaf het moment dat we worden geboren speelt het aminozuur L-Arginine9 een belangrijke rol in de groei van ons skelet en de deling van onze cellen.

L-Arginine is een semi-essentieel aminozuur. Dit betekent dat ons lichaam zelf L-Arginine produceert. Het zal voldoende produceren totdat we volgroeid zijn (ongeveer vanaf het 23ste jaar).Daarna produceert het lichaam steeds minder van dit aminozuur, L-Arginine.

Stikstofmonoxide verbetert de vaatelasticiteit. Daardoor kan het bloed beter stromen naar alle onderdelen van het lichaam, zoals onze huid, lever, nieren etc.


Veroudering

Vanaf onze geboorte, maakt een klier in onze hersenen groeihormoon aan, het zorgt ervoor dat u slank blijft, sterke spieren opbouwt en dat u zich energiek voelt.

Helaas begint uw lichaam rond de leeftijd van 23 jaar minder groeihormoon aan te maken en tegen de tijd dat u in de 40 en 50 bent, is het veel moeilijker om energiek en slank te blijven en spieren op te bouwen.  


Achtergrond6

Degeneratie van ons lichaam is een onvermijdelijk proces. Naarmate we ouder worden, produceert de hypofyse minder en minder groeihormoon. Als gevolg hiervan neemt het vermogen om te regenereren (bijvoorbeeld bindweefsel, spierweefsel, botweefsel, wondgenezing) af. 


Wat is veroudering eigenlijk?

Op biologisch niveau is veroudering het effect van de opstapeling van een grote verscheidenheid aan moleculaire en cellulaire schade in de loop der tijd. 

Dit leidt tot een geleidelijke afname van de fysieke en mentale capaciteit, een groeiend risico op ziekte en uiteindelijk de dood. Dit klinkt erg negatief, maar vandaag de dag worden we ouder dan ooit. De kans is groot dat u ouder zult worden dan dat uw ouders waren of zijn.

De veranderingen die ontstaan door de ouderdom zijn noch lineair, noch consistent. Terwijl sommige 80-jarigen een extreem goede gezondheid hebben, zijn andere 80-jarigen echt oud en hebben ze aanzienlijk veel meer hulp nodig van anderen.

Kortom het ene biologische gestel verschilt van het ander.

Veroudering is in wezen het resultaat van het vertragen van het cellulaire metabolisme als gevolg van het vasculaire verval.

In algemene zin heeft het behoud van de stabiele vervanging van dode cellen door nieuwe cellen een onmiddellijk positief effect op het behoud van een goede gezondheid, fysieke vermogen en onze geest. 

 

Millennia lang zochten mensen naar de 'Fontein van de Jeugd', die prachtige magische bron om eeuwig te leven.

Het behouden en verkrijgen van een soepel en ‘jong’ vaatsysteem is hierbij van groot belang, zodat alle organen de benodigde voedingstoffen en zuurstof blijven krijgen.


Stikstofmonoxide en het immuunsysteem.1

Naarmate we ouder worden, produceert de hypofyse minder en minder groeihormoon. Als gevolg hiervan neemt het vermogen om te herstellen af. 

Tegelijkertijd vermindert het immuunsysteem ook een belangrijke prikkel, T-lymfocyten, die de immuun-functie enorm kunnen verminderen en bijvoorbeeld infecties kunnen veroorzaken na zware inspanning of stress. 

Het immuunsysteem reageert door gigantische hoeveelheden stikstofoxide acuut te produceren om deze pathogenen te doden. De productie en regulatie van stikstofoxide door ons immuunsysteem kan ons helpen om ons vrij te houden van chronische infecties.10  & 12


De twee soorten lymfocyten zijn B-lymfocyten en T-lymfocyten.

  1. Lymfocyten zitten in het beenmerg en blijven daar zitten tot ze rijpen tot B-cellen. B-lymfocyten kunt u een beetje vergelijken met een soort intelligentiesysteem van het lichaam. Ze vinden hun doelwitten en sturen de juiste cellen om ze vast te zetten.
  2. Sommige B-cellen gaan naar de thymusklier om te rijpen tot T-cellen. Deze T-lymfocyten zijn de beschermende cellen, ze vernietigen de binnendringende cellen die een infectie veroorzaken. 1

Wat is het immuunsysteem?

Het immuunsysteem is de natuurlijke verdediging van het lichaam tegen infecties. Het immuunsysteem valt ziektekiemen aan en helpt ons gezond te blijven. Veel cellen en organen werken samen om het lichaam te beschermen. 

  • Witte bloedcellen, ook wel leukocyten genoemd, spelen een belangrijke rol in het immuunsysteem. 
  • Sommige soorten witte bloedcellen, ook wel fagocyten genoemd, hebben als taak om foute bacteriën uit het lichaam te verwijderen. 
  • Andere bloedcellen, ook wel de lymfocyten genoemd, helpen om het lichaam sterk en gezond te houden.

STIKSTOFOXIDE EN HET GEHEUGEN7

Dr. L.J. Ignarro, winnaar van de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde, voor de ontdekking van stikstofmonoxide in de vaten, vertelt het volgende:   (zie video hiernaast)

"Wanneer zenuwen verschillende delen van het lichaam stimuleren gebeurt dit door een chemische stof af te geven, de belangrijkste chemische stof in de hersenen die vrijkomt voor veel zenuwen is stikstofmonoxide.

Stikstofmonoxide is tegenwoordig algemeen bekend om geheugen en leren te vergemakkelijken. Dit is aangetoond bij dieren en mensen.

Wat we nu hebben opgemerkt is dat bij geheugen- en leerstoornissen, met name de ziekte van Alzheimer, er een tekort is, opvallende tekorten, in de vorming van stikstofmonoxide in die gebieden van de hersenen die het geheugen en het leren reguleren.

Eerdere klinische studie toont aan dat als u stikstofoxide-vorming in de hersenen stimuleert het geheugen kunt herstellen èn het leervermogen verbeteren. Dus ik denk dat er hoop is voor iedereen die lijdt aan een geheugen- en leerstoornis
". Aldus Dr. L.J. Ignarro.

Seksuele functie en stikstofmonoxide.4

Door het stikstofmonoxideniveau in het bloed te verhogen worden bloedvatwanden ontspannen en verbetert dus de bloedcirculatie door het hele lichaam, inclusief die in de penis. 

Bovendien verbetert stikstofmonoxide, de vaatelasticiteit.

Voedingsstoffen en zuurstof kunnen in een sneller tempo naar de organen worden getransporteerd, wat een algemeen positief effect heeft op de potentie, het uithoudingsvermogen en de seksuele prestaties.11


Stikstofmonoxide verbetert uw slaap.5

Productie van stikstofmonoxide in het voorste gedeelte van het brein zorgt ervoor dat we in slaap vallen. 

Het heeft een tegenovergesteld effect van cafeïne.  Door het niveau van stikstofmonoxide in de bloedvaten te verhogen wordt het lichaam sneller en dieper in slaap gebracht.

Onderzoek stikstofmonoxide en slaap.


STOFWISSELING

Het omzetten van suikers of vetten in energie voor de spier wordt spiermetabolisme genoemd. De snelheid van deze conversie bepaalt hoe snel energie kan worden gebruikt. 

Melkzuur (lactaat) wordt gevormd als afvalmateriaal van het spiermetabolisme. Melkzuur moet via een kanaaltje uit de spier worden getransporteerd. Te veel melkzuur in de spier geeft verzuring van de spieren en vermoeidheid. Stikstofmonoxide en sport.3

Uw vermogen om stikstofmonoxide te genereren, kan voorspellen hoe goed u atletisch presteert. Door de verhoogde bloedstroom zal uw4 lichaam sneller herstellen tijdens en na het sporten waardoor uw spieren minder snel verzuren. 

De binnenste laag van de bloedvaten reageert op de aanwezigheid van stikstofmonoxide, die de bloedvaten verwijden en de bloedcirculatie bevordert. Door de verbeterde bloedsomloop neemt de warmte in de ledematen toe. Dit bevordert van nature het herstel na een zware inspanning. 

Lichamelijke prestaties

Stikstofmonoxide regelt en reguleert niet alleen de bloedtoevoer naar de skelet- en hartspieren, maar bepaalt ook hoe efficiënt uw mitochondria cellulaire energie uit zuurstof genereren.

Oefenintolerantie bij oudere personen is te wijten aan het feit dat deze mensen niet in staat zijn om effectief stikstofoxide te produceren en de bloedtoevoer naar het lichaam te sturen.10

De verhoogde productie van groeihormoon2zal ook helpen uw algehele prestaties te verbeteren door uw lichaam in werking te stellen om over te schakelen naar een ‘opbouwende’ staat, wat zich vertaalt in meer magere lichaamsmassa (spiermassa) en minder vetopslag!
Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.