Deze site maakt gebruik van cookies. Klik hier om de cookie verklaring te bekijken Akkoord

ANTI-AGING

Vanaf het moment dat we worden geboren speelt het aminozuur L-Arginine9 een belangrijke rol in de groei van ons skelet en de deling van onze cellen. 

L-Arginine is een semi-essentieel aminozuur. Dit betekent dat ons lichaam zelf L-Arginine produceert. Het zal voldoende produceren totdat we volgroeid zijn (ongeveer vanaf het 23ste jaar). 

Daarna produceert het lichaam steeds minder van dit aminozuur, L-Arginine, en begint het verouderingsproces. De inname van L-Arginine heeft op dat moment maar vooral op hogere leeftijd positief effect op het gehele welzijn van het lichaam.6Ondanks de geweldige dingen die gezegd worden over L-Arginine, is toediening van L-Arginine alleen niet voldoende om alle voordelen van het aminozuur een significante rol in het lichaam te laten spelen.
Nadat de lange botgroei is gestopt (ongeveer vanaf  het 23ste jaar) , absorbeert het lichaam steeds mindere goed L-Arginine. Om te zorgen dat het lichaam de Arginine opneemt moet het langzaam worden afgegeven.8

DE FORMULE VAN RECOVER-ME VERBETERT DE OPNAME VAN L-ARGININE DOOR HET LICHAAM.

RECOVER-ME IS EEN UNIEKE FORMULE VAN AMINOZUREN DIE DE PRODUCTIE VAN STIKSTOFMONOXIDE IN DE BLOEDVATEN VERHOOGT.2

Meer over Recover-Me


Wat doen de aminozuren L-Arginine Pidolate en L-Lysine voor het groeihormoon?2

veroudering

Vanaf onze geboorte, maakt een klier in onze hersenen groeihormoon aan, het zorgt ervoor dat u slank blijft, sterke spieren opbouwt en dat u zich energiek voelt.

Helaas begint uw lichaam rond de leeftijd van 23 jaar minder groeihormoon aan te maken en tegen de tijd dat u in de 40 en 50 bent, is het veel moeilijker om energiek en slank te blijven en spieren op te bouwen.  

Het consumeren van een combinatie van de twee aminozuren L-Arginine Pidolate en L-Lysine in een bepaalde verhouding, stimuleert de productie van het groeihormoon.2

De unieke formule van Recover-Me is gebaseerd op deze studie 2 en bevat deze beide aminozuren in de juiste verhouding.

Door hogere groeihormoon (GH) niveaus zal het lichaam langer in een ‘opgebouwde’ staat blijven en zal het daarom slanker blijven met minder vetopslag en meer energie produceren. Het bevordert uw algehele welzijn.6


Achtergrond6

Degeneratie van ons lichaam is een onvermijdelijk proces. Naarmate we ouder worden, produceert de hypofyse minder en minder groeihormoon. Als gevolg hiervan neemt het vermogen om te regenereren (bijvoorbeeld bindweefsel, spierweefsel, botweefsel, wondgenezing) af. 

L-Arginine is een semi-essentieel aminozuur. Totdat de lange botgroei is voltooid (vanaf ongeveer het 23e jaar), produceert ons lichaam voldoende L-Arginine. Daarna maakt het lichaam steeds minder arginine aan en neemt het lichaam het steeds minder op uit voedsel.Arginine verbetert het immuunsysteem.1

Naarmate we ouder worden, produceert de hypofyse minder en minder groeihormoon. Als gevolg hiervan neemt het vermogen om te herstellen af. 

Tegelijkertijd vermindert het immuunsysteem ook een belangrijke prikkel, T-lymfocyten, die de immuun-functie enorm kunnen verminderen en bijvoorbeeld infecties kunnen veroorzaken na zware inspanning of stress. 


De twee soorten lymfocyten zijn B-lymfocyten en T-lymfocyten.

  1. Lymfocyten zitten in het beenmerg en blijven daar zitten tot ze rijpen tot B-cellen. B-lymfocyten kunt u een beetje vergelijken met een soort intelligentiesysteem van het lichaam. Ze vinden hun doelwitten en sturen de juiste cellen om ze vast te zetten.
  2. Sommige B-cellen gaan naar de thymusklier om te rijpen tot T-cellen. Deze T-lymfocyten zijn de beschermende cellen, ze vernietigen de binnendringende cellen die een infectie veroorzaken. Arginine verhoogt de productie van deze T-cellen.1

Wat is het immuunsysteem?

Het immuunsysteem is de natuurlijke verdediging van het lichaam tegen infecties. Het immuunsysteem valt ziektekiemen aan en helpt ons gezond te blijven. Veel cellen en organen werken samen om het lichaam te beschermen. 

  • Witte bloedcellen, ook wel leukocyten genoemd, spelen een belangrijke rol in het immuunsysteem. 
  • Sommige soorten witte bloedcellen, ook wel fagocyten genoemd, hebben als taak om foute bacteriën uit het lichaam te verwijderen. 
  • Andere bloedcellen, ook wel de lymfocyten genoemd, helpen om het lichaam sterk en gezond te houden.

STIKSTOFOXIDE EN HET GEHEUGEN7

Dr. L.J. Ignarro, winnaar van de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde, voor de ontdekking van stikstofmonoxide in de vaten, vertelt het volgende:   (zie video hiernaast)

"Wanneer zenuwen verschillende delen van het lichaam stimuleren gebeurt dit door een chemische stof af te geven, de belangrijkste chemische stof in de hersenen die vrijkomt voor veel zenuwen is stikstofmonoxide.

Stikstofmonoxide is tegenwoordig algemeen bekend om geheugen en leren te vergemakkelijken. Dit is aangetoond bij dieren en mensen.

Wat we nu hebben opgemerkt is dat bij geheugen- en leerstoornissen, met name de ziekte van Alzheimer, er een tekort is, opvallende tekorten, in de vorming van stikstofmonoxide in die gebieden van de hersenen die het geheugen en het leren reguleren.

Eerdere klinische studie toont aan dat als u stikstofoxide-vorming in de hersenen stimuleert het geheugen kunt herstellen èn het leervermogen verbeteren. Dus ik denk dat er hoop is voor iedereen die lijdt aan een geheugen- en leerstoornis
". Aldus Dr. L.J. Ignarro.

Seksuele functie en stikstofmonoxide.4

Door het stikstofmonoxideniveau in het bloed te verhogen worden bloedvatwanden ontspannen en verbetert dus de bloedcirculatie door het hele lichaam, inclusief die in de penis. 

Bovendien verbetert stikstofmonoxide, de vaatelasticiteit.

Voedingsstoffen en zuurstof kunnen in een sneller tempo naar de organen worden getransporteerd, wat een algemeen positief effect heeft op de potentie, het uithoudingsvermogen en de seksuele prestaties.


Stikstofmonoxide verbetert uw slaap.5

Productie van stikstofmonoxide in het voorste gedeelte van het brein zorgt ervoor dat we in slaap vallen. 

Het heeft een tegenovergesteld effect van cafeïne.  Door het niveau van stikstofmonoxide in de bloedvaten te verhogen wordt het lichaam sneller en dieper in slaap gebracht.

Onderzoek stikstofmonoxide en slaap.


STOFWISSELING

Het omzetten van suikers of vetten in energie voor de spier wordt spiermetabolisme genoemd. De snelheid van deze conversie bepaalt hoe snel energie kan worden gebruikt. 

Melkzuur (lactaat) wordt gevormd als afvalmateriaal van het spiermetabolisme. Melkzuur moet via een kanaaltje uit de spier worden getransporteerd. Te veel melkzuur in de spier geeft verzuring van de spieren en vermoeidheid. Stikstofmonoxide en sport.3

Uw vermogen om stikstofmonoxide te genereren, kan voorspellen hoe goed u atletisch presteert. Door de verhoogde bloedstroom zal uw4 lichaam sneller herstellen tijdens en na het sporten waardoor uw spieren minder snel verzuren. 

De binnenste laag van de bloedvaten reageert op de aanwezigheid van stikstofmonoxide, die de bloedvaten verwijden en de bloedcirculatie bevordert. Door de verbeterde bloedsomloop neemt de warmte in de ledematen toe. Dit bevordert van nature het herstel na een zware inspanning. 

Lichamelijke prestaties

Stikstofmonoxide regelt en reguleert niet alleen de bloedtoevoer naar de skelet- en hartspieren, maar bepaalt ook hoe efficiënt uw mitochondria cellulaire energie uit zuurstof genereren.

Oefenintolerantie bij oudere personen is te wijten aan het feit dat deze mensen niet in staat zijn om effectief stikstofoxide te produceren en de bloedtoevoer naar het lichaam te sturen.

De verhoogde productie van groeihormoon2zal ook helpen uw algehele prestaties te verbeteren door uw lichaam in werking te stellen om over te schakelen naar een ‘opbouwende’ staat, wat zich vertaalt in meer magere lichaamsmassa (spiermassa) en minder vetopslag!Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.